Vrijwilligers voor theehuis met een missie

Vrijwilligers voor theehuis met een missie

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Boschgeest
Categorie:
Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer
Tip anderen via:

Theehuis Jansland is een prachtig, kleinschalig theehuis in de natuurlijke omgeving van park Rosenburgh te Voorschoten. Het theehuis heeft een bijzondere missie, het biedt namelijk een werkervaringsplaats aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en/of een uitdaging op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie. Ben jij die enthousiaste vrijwilliger (vanaf 21 jaar) die het baken wordt van de jongeren en hen wil begeleiden en ondersteunen bij het opdoen van werkervaring? Om zo haar of zijn kans op een toekomstige betaalde baan te vergroten en samen te werken aan een zelfstandigere toekomst? Dan ben je in het theehuis als vrijwilliger op de juiste plek. De jongeren leren stapsgewijs om zelfstandiger te werken in het theehuis.
Wat wordt van de vrijwilliger verwacht? De taken voor de vrijwilliger zijn het ondersteunen, begeleiden en coachen van de jongeren bij de bediening, counter, keuken en het bereiden van simpele gerechten.
Een werkdag in het theehuis kent 2 diensten van elk 4 uur: de ochtenddienst van 9:30 uur tot 13:45 uur en de middagdienst van 13:30 uur tot 17:45 uur. Voor de continuïteit in de begeleiding van de leerlingen is het van belang dat de vrijwilliger een vaste, reguliere dienst heeft. Dat kan per week zijn of 2 weken. Een invalkracht is ook gewenst, die op wisselende dagen in de week ingezet kan worden.
Naast de begeleiding van de leerling in het horecagedeelte van het theehuis zijn er ook andere activiteiten waar je als vrijwilliger een belangrijke bijdrage kunt leveren. Zo kunnen vrijwilligers zich ook inzetten op het gebied van communicatie, PR en marketing, financiën, inkoop of de was.
Ervaring met horeca of met autisme is niet nodig. Alle vrijwilligers zijn verzekerd en worden goed begeleid. Om de vrijwilliger te ondersteunen in het werk worden trainingen aangeboden (o.a. over autisme spectrum stoornissen en de hygiëneregels (HACCP) in het theehuis).

Wat maakt vrijwilligerswerk in het theehuis zo bijzonder? De grootste beloning voor de vrijwilliger is om te zien hoe de leerlingen groeien in hun zelfvertrouwen, kennis en kunde tijdens hun stage en mooie stappen zetten. Alle leerlingen die werkervaring hebben opgedaan in het theehuis hebben daarna elders een baan gevonden of zijn aan een (vervolg)opleiding begonnen. Hoe mooi is het om als vrijwilliger in een kleinschalige, veilige setting, in een prachtige natuurlijke omgeving, met een gezellige en gedreven groep vrijwilligers en leergierige leerlingen aan de slag te gaan. Om zo samen een bijdrage te leveren aan een betere leefwereld.
Kijk voor meer informatie op de website van het Theehuis; [website verborgen]

  • De vraag van Ferry is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Ferry is eerder via deze website geholpen
Laat Ferry weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo Stichting Jansland
Geplaatst door:
Profielfoto van Ferry
40% profielsterkte
Geplaatst door:
Profielfoto van Ferry
  • De vraag van Ferry is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op NLvoorelkaar
  • Ferry is eerder via deze website geholpen

Meer vragen van Ferry namens Stichting Jansland

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Dag(deel)-leidinggevende voor theehuis Boschgeest Maaltijden & koken, Gastvrouw / -heer
  Organisator van activiteiten TheehuisJansland Boschgeest Coördineren & regelen (bv. evenementen)
  Wasvrouw/-man voor theehuis met een missie Boschgeest Huishoudelijk